Olemme viime kesästä asti pyrkineet syömään mahdollisimman "hiilihydraattitietoista" ruokaa, eli vältämme lyhytketjuisia hiilareita - pastaa, riisiä, perunaa, vaaleita jauhoja jne. Korvaamme "normaalit" lisukkeet kasviksilla eri muodoissa: syömme paljon salaatteja ja erilaisia kasvispaistoksia lihan (kala, kana, possu, nauta) kanssa.

Työssäkäyville pienten lasten vanhemmille arkiruoan pitää tulla nopeasti ja suhteellisen vähällä vaivalla. Sillä aikaa kun lapsille kiehuu pari perunaa kattilassa, muhii usein uunissa jokin kasvispaistos taikka perunoiden kanssa samassa vedessä kiehuu porkkanaa tai lanttua. varsinainen ruoka - se lihaosuus - on kaikille sama. Joskus jätän joitain ainesosia pois lasten annoksista, eli otan esim. broilerikastikkeesta lapsille omat annokset erilleen ennen kuin lisään sinihomejuustoa tai jotain tulista maustetta.

Yleisperiaatteena on, että raaka-aineet ovat mahdollisimman vähän käsiteltyjä, pääasiassa kotimaisia ja että E-koodeja olisi mahdollisimman vähän. Toki talviaikaan kotimaisuusaste väkisinkin laskee kasvisten osalta, mutta kesällä niitä saakin sitten osittain ihan kotipihasta.