Vuosi vierähti, arki painaa/painoi, ja ainakin vaa'an ja peilin mukaan on tullut ahdettua kupuunsa liikaa kaikkea. 
Samalla kun haaveilemme osittain omavaraisesta taloudesta (ensi keväänä olisi aikomus perustaa kunnon kasvimaa mökille) niin voisi taas alkaa vähän tarkemmin miettimään mitä sitä suuhunsa pistää. Tämänhetkinen ruokavaliomme on aivan liian peruna/pasta/jauheliha perustaista. 

Hyvä alku uudelle vuodelle voisi olla seuraavien kuuden päivän ruokalista:

Keskiviikko : pyttipannu (meillä on jääkaapissa kolme pakettia kananmunia, bratwursteja sekä sekalainen setti vihanneksia)

Torstai: lounas: nakkimunakas (edelleen niitä munia on kaapissa valmiina) + raastesalaatti (porkkanaa, lanttua, raejuustoa, kaikki valmiina kaapissa, ja pitää syödä pois ennen kun menevät pilalle)
             
             Päivällinen: broileripihvejä,  riisi-ohratto sekä raastesalaattia

Perjantai: lounas: edellispäivän tähteet + vihreä salaatti (tonnikalalla mikäli tähteistä ei riitä kaikille)
                päivällinen: jauhelihakiusaus

Lauantai: lounas: karjalanpaistia (jos mennään mökille, niin heti aamusta leivinuuniin hautumaan, jos ei mennä, niin tämä on lauantain päivällinen)
              Päivällinen: Jauhelihakeitto

Sunnuntai: lounas: edellispäivän tähteitä
                  Päivällinen: Uunissa haudutettuja broilerinkoipia ja kasviksia

Maanantai: lounas: viikonlopun jämiä evääksi töihin
                  PÄivällinen: kasviksilla höystetty makaronilaatikko

Tälle listalle en kauppalistaa ala laatimaan, koska se perustuu niin pitkälle siihen,mitä meillä on valmiina kaapissa. Ensi viikon listaan lisään myös kauppalistan. Toisaalta, kaikki nämä ruuat on helppoja ja yksinkertaisia perusruokia, joita voi muunnella mielensä mukaan juurikin oman jääkaapin sisällön perusteella.