Perjantai-iltana meille tuli pari kaveria kylään, ja illan menu oli seuraavanlainen

- porsaan ohutleikkeitä paistettuna

- kermaista sienikastiketta

- uunissa paistettuja veneperunoita ja lanttutikkuja

- vihreää salaattia

 

Ruokajuomana joimme Argentiinalaista Trapiche oak cask - pinot noir (2009) - punaviiniä. Oikein oli hyvä valinta - varsinkin kun itse en ole mikään voimakkaiden punaviinien ystävä, mutta kuitenkin haluan että viini maistuu viiniltä eikä mehulta. Eli oikein hyvä valinta - sopivan täyteläinen maku, mutta ei liian paksu. Määrittelen punaviinit päänsärkyriskin mukaan, jotkut viinit maistuvat päänsärylle - tämä ei. Mutta ei ollut kuitenkaan liian litkua. (mainittakoon, että lauantai-aamun päänsärky johtui ihan muusta, kuin tästä ruokajuomasta )