Tänään lounaalla sovin lasten kanssa, että jos molemmat syövät lautasensa tyhjäksi (myös lantut), niin saavat itse päättää mitä syödään päivälliseksi. Toiveena oli Jauhelihaa ja makaronia.

Pieneksi ongelmaksi muodostui kuitenkin sellainen seikka, että meillä ei ollut jauhelihaa - eikä pahemmin makaroniakaan. Mutta kukapa ei lapsensa toivetta toteuttaisi, ja onneksi pakkasessa oli hirvijauhelihaa (vasasta) ja jääkaapissa paketti amerikan pekonia. Lisäksi lounaalta jäi pikkutilkka sienikastiketta. Ja kuiva-aine kaapista löytyi avaamaton pussi Ruis-makaronia.

Jauhelihakastike hirvenlihasta:

n. 400-500g hirven jauhelihaa (vasaa)

paketti pekonia paloiteltuna pieniksi suikaleiksi

1 dl kermaa

tilkka vettä

paprikaa, mustapippuria, (suolaa)

Paistetaan pekonit pannulla rapsakoiksi. Lisätään hirvenliha, ja paistetaan kypsäksi. Maustetaan paistos, ja lisätään tilkka vettä kerma (ja sienikastikkeen jämät). annetaan hetki kiehua kasaan ja se on siinä!

Lapset saivat siis ruis-pastaa tämän kanssa:

Ja meni aivan täydestä. (En kertonut, että siinä on hirvenlihaa normaalin nautajauhelihan sijaan, tosin vasa on aika mietoa lihaa).  HIeman ehkä tuli suolaista lapsen makuun, mutta hyvin se näytti uppoavan.

Itse söin soosin keitettyjen porkkanoiden kanssa:

Ja puolisolla oli kaikkea lautasellaan :)

Hyvä, täyttävä ruoka, jolle on hieman vaikea laskea hintaa, kun saimme tuon hirvenlihan anopin puolisolta. Sanoisin, että ilman hirvenlihaa muut raaka-aineet maksavat ehkä 5-6e korkeintaan.