Kuulostaa tosi hienolta tuo otsikko. Todellisuus osoittautuukin karuhkoksi

Ainekset:

1 lanttu

2 tomaattia

paprika

porsaan uunifile tai sisäfile

mausteeksi muutama kokonainen tai puolitettu valkosipulinkynsi, suolaa ja mustapippuria

Eli tässä porsaan uunifile (siis semmoinen pötkylä) menossa kasviskavereidensa lanttutikkujen, paprikatikkujen, tomaattilohkojen ja valkosipulinkynsien kanssa uuniin. Ensin 250 astetta hetken aikaa, ja sitten reilu puoli tuntia 150 asteessa. Eli ei ollenkaan vaikeaa.

Pari juttua tuli esiin mitä olisi voinut ajatelle ennen ruuan aloittamista. Lanttutikut on hyviä puolikypsänä, mutta ei, jos ne rouskuu hampaissa. Paksuimmat lanttutikut eivät ehtineet kunnolla kypsyä. Tuotekehittelyä siis vaatii; seuraavalla kerralla voisin pikaisesti kiehauttaa lantut ennen kuin laitan ne uuniin muiden kasvisten kaveriksi.

Kaveriksi tälle tein kermaisen sienikastikkeen:

kourallinen kuivattuja sieniä liotettuna noin 1,5dl:ssa vettä (laitoin aamulla likoamaan, ehtivät liota sen 4-5h)

2dl kermaa  (ruokakermaa tai jotain kasvirasvahässäkkää jos käyttää, tarvitsee enemmän jauhoja suurustamiseen)

vajaa ruokalusikallinen vehnäjauhoja

ruokalusikallinen voita

suolaa, valkopippuria

Sulatetaan voi ja sekoitetaan siihen vehnäjauhot - vehnäjauhojen ja voin suhteen löytää kokeilemalla, niiden pitäisi muodostaa semmoinen tasainen "massa" eikä murustua. Kaadetaan sieniliuos kattilaan koko ajan voimakkaasti sekoittaen - jos ei sekoita, niin jauhot paakkuuntuu. Lisätään kerma ja mausteet (suolaa ja valkopippuria). Annetaan kiehua kasaan 5-10min.

Tuli tosi hyvää! Ja tästä setistä söi koko perhe. Lapset eivät niin lantuista välitä, mutta kiristyksen ja lahjonnan avulla heidätkin saatiin syömään myös lantut. Muutoin olisivat syöneet pelkät tomaattilohkot (tuoreet) ja sienikastikkeeseen upotetut pihvit.

Hintaa tälle ruualle tulee noin 10 euroa ( hinta riippuu aika pitkälle siitä, minkä kokoinen lihapala on). Meidän kaupassa tollainen possun sisäfile maksaa 10e/kg (plus-miinus 2e).