Meillä tuntuu olevan aika yleistä tehdä erilaisia paistoksia uunissa ruokien lisäkkeeksi. Kun välttää perunaa ja pastaa, niin ruoanvalmistusmenetelmät ovat meillä aika uuni voittoisia, koskapa hellalla porisee lasten perunat tai pastat.

Bataatti-paprikapaistos on yksi muunnelma kasvispaistoksistani

1 pieni bataatti suikaloituna

1½ paprikaa suikaloituna

2 pientä tomaattia viipaloituna

sinihomejuustoa murusina

1 iso valkosipulinkynsi murskattuna

- ladotaan vuokaan bataattisuikaleita ja paprikasuikaleita, ripotellaan päälle sinihomejuustoa ja puolet valkosipulista. Näiden päälle ladotaan tomaattiviipaleita, joiden päälle ladotaan loput bataatit ja paprikat. Lopuksi ripotellaan lisää sinihomejuustoa ja loput valkospulista kaiken päälle. Ennen kuin ruoka laitetaan uuniin, lorautetaan tilkka oliiviöljyä, ja noin ½ dl ruokakermaa.  annetaan paistua 200 asteessa uunissa kunnes bataatit pehmenevät, mutta eivät mene muusiksi.

Tämän kanssa tarjoilin kermaista suikalekastiketta (köyhän naisen stroganoff):

- 400g naudan paistisuikaleita

- 1,5dl kermaa (taisi olla peräti kuohukermaa)

- suolaa ja pippuria

Nostetaan paistisuikaleet lämpenemään vähintään puolta tuntia ennen ruuan laittoa - tämä on tärkeää, jos haluaa, ettei liha maistu maksalta. toinen juttu mikä tuohon maksan makuun vaikuttaa, on kokemuksemme mukaan se, mistä liha on peräisin. Suurten ruokatalojen "stressilihaa" pyrimme välttämään viimeiseen asti, ja suosimme pieniä lähituottajia aina kuin mahdollista. Lähilihan on aavistuksen kalliimpaa kuin saarioiset ja atriat ym, mutta paljon paremman makuista. Ja on se kyllä laadukkaampaakin, vähemmän epämääräisiä sitkaleita suikaleissa.

No niin - siis ruskistetaan suikaleet ja lisätään mausteet sekä kerma. Annetaan hautua miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia välillä sekoittaen. Mitä rasvaisempaa ja "aidompaa" kermaa käyttää, sitä paksumman kastikkeen saa aikaiseksi ilman että tarvitsee jauhoja tai maizenaa kastikkeen sakeuttamiseen.

Erinomainen ja helppo ruoka, ja turhat hiilarit on minimoitu.