Joskus täytyy käyttää mielikuvitusta, että saa nimenomaan vähähiilarista ruokaa kasattua vähistä aineksista. Tähän ruokaan käytin kaapista löytyviä raaka-aineita - esimerkiksi paprikat olivat jo parhaat päivänsä nähneet, mutta uunissa ne saivat uuden elämän. Samoin "tuore basilika" on aika hehkeä ilmaus niille ruttaantuneille lehdille mitä riivin kuivahtaneista oksista vuokaan.

Herkkusieni-kasvispaistos

1 vihreä paprika

½ punaista paprikaa

2 tomaattia

3 tuoretta herkkusientä

oliiviöljyä, juustoraastetta, tuoretta basilikaa (suolaa, pippuria)

Suikaloidaan paprikat, lohkotaan tomaatit ja herkkusienet. ja laitetaan ne uunivuokaan, jossa on loraus oliiviöljuä. Silputaan basilikanlehtiä sekaan ja lorautetaan tilkka oliiviöljyä päälle. Vielä kaiken päälle hieman juustoraastetta, ja 200 asteiseen uuniin 20 minuutiksi.

Kuva vähän ylivaloittui, mutta kyllä siitä näkee mitä on syöty. Kasvispaistoksen kaverina vihreää salaattia ja possun pihvifileestä leikattuja pihvejä.

Possun filepihvit

Porsaan sisäfilee tai pihvifilee leikataan noin 1cm paksuiksi viipaleiksi ja paistetaan oliiviöljyssä keskilämmöllä paistinpannulla. Päälle suolaa ja pippuria.