Kauppojen kuiva-ainehyllyistä löytyy pussista monenmoista pataa. On italianpataa, hawaijinpataa, napolinpataa jne. Kerran katselin huvikseni, mitä niissä on käytetty, ja totesin, että tommoista voi tehdä itsekkin. Nimesin tämän päivän päivällisen sitten "patelan padaksi" esikuviaan mukaillen

- 400g naudan jauhelihaa

- 1 paprika paloiteltuna

- 1 sipuli silputtuna

- 2 valkosipulinkynttä pieneksi paloiteltuna

- ½ omena kuutioituna

- 2 tomaattia pieninä paloina

- 1dl pakastemaissia

- vettä

suolaa, mustapippuria, valkopippuria, muskottia, paprikajauhetta, oreganoa

- Keitettyä riisi-moniviljaseosta (4 hengen satsi)

Kuullotetaan sipulit ja valkosipulit, lisätään kasariin/paistinpannulle jauhelihat ja ruskistetaan ne. Lisätään paprika, omena ja mausteet, paistetaan hetki, ja lisätään maissit ja tomaatti sekä desin verran vettä. Annetaan seoksen hautua sen aikaa, että riisit ovat kypsiä. Sekoitetaan jauhelihasoosi ja riisit keskenään ja annetaan hetki vetäytyä.

Lopputulos näyttää vähän samalta, mitä niistä kaupan pussukoista tulee, kun ne valmistaa. Maku vain on huomattavasti luonnollisempi ja parempi.

Tuli tosi hyvää! Lapsetkin tykkäsivät. 

Hintaa tälle tuli semmoinen 6 euroa, ja siitä riittää kyllä toisellekkin aterialle.