Joku tässä taannoin kysyi, enkö tee pekoniruokia. Pekoni on kyllä hyvää, ja ajattelinkin sitten, että voisi tehdä jotain pekoniruokaa. Mitään ällöraskasta en kuitenkaan haluaisi tehdä, ja otinkin avuksi ystäväni Googlen, joka antoi pitkän listan blogeja ja keskustelupalstoja, missä oli toinen toistaan ihanampia pekonisalaattireseptejä. Tämä on mukaelma "MouMoun" blogiinsa postaamasta salaatista:

- 1 paketti pekonia

- noin desin verran saladmix - siemen-pähkinäsekoitusta

- jääsalaatti

- rasiallinen miniluumutomaatteja

- aurajuustoa

tilkka punaviinietikkaa

Pestään ja revitään salaatti, halkaistaan tomaatit ja laitetaan ne salaatin joukkoon. lorautetaan joukkoon tilkka punaviinietikkaa.

Ruskistetaan pekoni pieninä suikaleina rapeaksi. Nostetaan pekonit pois pannulta, ja paahdetaan siemenseosta hetki pekonin rasvassa. Sekoitetaan pekonit ja siemenet salaattiin. Ripotellaan pinnalle aurajuustomurua.

Me söimme tätä bratwurstien kanssa:

 Ja oli muuten ihan mielettömän hyvää! Miniliuumutomaatit ovat ehkä hivenen makeampia kuin tavalliset kirsikkatomaatit, joten sopi tosi hyvin suolaisen pekonin ja sinihomejuuston kaveriksi. Auraa oli vain pieni pala jäljellä, seuraavalla kerralla laitan sitä reilummin.