Tänään oli aamu vähän "hidas" ja lounasaika tuli yllättävän nopeaa, ja piti keksiä jotain "pikaruokaa". No perunat ja juurestikut ei ehkä kypsy kovin nopeaa, mutta sillä aikaa kun ne kypsyivät, ehdin hyvin valmistella pakkasesta löytämästäni hirven (vasan)jauhelihasta kastikkeeen:

(Riista)jauhelihakastike

- n. 400g jauhelihaa (hirvi)

1 sipuli silputtuna

1 valkosipuli murskattuna

Tilkka kermaa, pari hyppysellistä vehnäjauhoja ja pari desiä vettä

suolaa, mustapippuria, valkopippuria, paprikajauhetta

Ruskistetaan jauheliha ja sipulit. Maustetaan ja sekoitellaan jauhot joukkoon. Lisätään vesi ja kerma - annetaan hautua hetki.

Tarjoillaan keitettyjen lanttu- ja porkkanatikkujen kera. Tuorepuolta edusti tänään puolukat, (etikka)punajuuret sekä tomaattilohkot.

Tuli todella hyvä perusruoka. Ja tästä söi mahansa täyteen meidän perheen lisäksi myös kälyni, joka oli meillä lapsenvahtina.