Tämä resepti on alunperin peräisin joltain laihdutussivustolta - tosin tässä se on mukailtu, koska alkuperäisestä on vain muisto takaraivolla.

Resepti on tosi isolle vuoalle tarkoitettu (minulla on semmoinen noin A4-kokoisen paperin kokonen uunivuoka, johon tämän tein) - jos haluaa tehdä pienemmän satsin, niin puolittaa ainesten määrän.

- 700g kevyt-jauhelihaa

- sipuli silputtuna

- valkosipuli silputtuna/puserrettuna

- oreganoa, provencalemaustetta, suolaa, pippuria, paprikajauhetta

- 1 pussi tomaattikeittoaineksia

- 1dl kermaa/kevytmaitoa

- 150g vuohenjuustoa

- tummia lasagnelevyjä

- parsakaali paloiteltuna

juustoraastetta

Kuullota sipulit ja valkosipulit, lisää jauheliha ja ruskista. Mausta ja lisää tilkka vettä. Itse nakkasin pari elähtänyttä tomaattia jauhelihan sekaan.

Keitä tomaattikeitto muuten ohjeen mukaan,mutta laita 2dl vähemmän vettä. Rainbow -tomaattipussikeitossa pitäisi laitta pussin sisältö litraan vettä, mutta minä laitoin vain 8dl + lopuksi 1dl maitoa. Lisää vuohenjuusto keittoon, ja sekoita niin, että juusto sulaa.

Voitele lasagnevuoka, ja levitä sen pohjalle jauhelihakastiketta ja parsakaalinpalasia. Lado lasagnelevyjä päälle, ja laita tomaattikeittoa, jauhelihakastiketta ja parsanpaloja levyjen päälle. Aloita uusi kerros lasagnelevyillä.  Minä käytin aika paljon keittoa ja kastiketta väliin, niin tuli 2 kerrosta levyjä, ja 3 kerrosta kastiketta.

Laita vuoka uuniin 200 asteeseen ensin 30 minuutiksi - sen jälkeen lisää juustoraaste vuoan pinnalle, ja anna vielä olla uunissa niin kauan, että juustoraaste on sulanut ja saanut ihan vähän väriä.

Tarjoile salaatin kera:

Taas tuli vähän liikaa valoa kuvaan. Taiteen laji tämä valokuvaus, mutta eiköhän tästä selvän saa.

Tuli kyllä aivan tosi hyvää - pitkästä aikaa tein tätä. Lapsetkin tykkäsivät, vaikka ensin vähän nirsoilivat parsakaalien kanssa.