Käytiin tyttären kanssa eilen ravintolassa syömässä, ja itse söin lohta. Lohi tarjoiltiin niin, että lautasella oli rucolaa, paprika-sipuliseosta, jota ilmeisesti oli joten paistettu, ja se lohen palanen. Se paprika-sipulihässäkkä oli niin hyvää, että oli pakko kokeilla kotona ;)

Kokeilusta tuli varsin onnistunut, vaikka raaka-aineista ei ollut mitään muuta käsitystä, kuin että paprikaa ja sipulia tarvitaan:

Paprika-sipulilisäke

1 iso paprika suikaloituna

1sipuli viipaloituna (renkaina)

2 isoa valkosipulin kynttä

2rkl voita (tai öljyä, meiltä oli öljy loppu)

2rkl hillo-marmeladisokeria

2 tl etikkaa

ripaus suolaa, ripaus pippuria

 - Sulatetaan voi ja freesataan sipuleita ja paprikaa rasvassa miedolla lämmöllä hetki. Lisätään sokeri,etikka ja mausteet, ja jatketaan pyörittelyä - tarkoitus ei missään vaiheessa ole ruskistaa mitään, joten on tärkeää pitää levy riittävän pienellä. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisäke on valmis.

Itselläni ei tähän hätään löytynyt rucolaa, joten laitoin lautaselle normaaleja lehtisalaatin lehtiä "viuhkaksi" ja siihen päälle paprikalisäkkeen. Koko komeuden päälle laitoin uunissa kypsennetyn broilerin ohutleikkeen:

- broilerin ohutuleikkeet laitetaan vuokaan, ja paistetaan uunissa 225 asteessa 15 minuuttia. Helppoa ja nopeaa!

Voin kertoa, että ylitti odotukset! Sokerin ja etikan keksin lisätä, kun aloin miettiä, mistä se makean kirpeä maku ja toisaalta vähän "hillomainen" koostumus oli saatu siihen eiliseen ruokaan. Olen joskus tehnyt paholaisen hilloa itse, ja siihen tulee hillo-marmeladisokeria ja etikkaa. Laitoin siis tähänkin niitä, tosin huomattavasti vähemmän mitä hilloon tulee. Ja maku oli mielestäni parempi kuin siinä eilisessä ravintolan versiossa :) (tottakai, kun itte on tehnyt!)