Sain tässä yhtenä päivänä kyläreissulla kaalipataa syödäkseni, ja heti piti ostaa kaalta kaupasta. Sehän on ympäri vuoden edullinen ja hyvä kasvis, joka on mielestäni aliarvostettua ruoanlaitossa. Tänään sitten mietin, että mitähän tuosta tekisi. Muistin, että joskus viime syksynä oli yhteishyvän ruoka -liittessä ohje kaalilisäkkeeseen. En tietenkään löytänyt reseptiä, joten piti muistella.
Kermakaali
600g kaalta suikaloituna
reilu 2rkl voita
2dl kermaa
suolaa, tilliä
Freesataan kaalisuikaleita voissa, lisätään suola ja tilli. Lisätään kerma, ja annetaan kuumentua, mutta ei kiehua ja se on siinä!
Tämän kaverina oli uunissa paistettua porsaan sisäfilettä.
Maku oli todella hyvä! Jätin kaalit hieman koviksi. Hintakaan ei päätä huimaa - kilon kaali maksoi reilun euron ja possufilee viitisen euroa (oli aika pieni).
Jälleen hyvää, vähähiilihydraattista perusruokaa, joka vielä valmistuu nopeasti.
Kommentit