Tein poikani synttäreille banoffee -kakun hieman mukailtuna.. Teki hirmuisesti mieli ko.kakkua, mutta ei ollut banaaneja.

Tein sitten tämmöisen herkun:

300g täysjyvä-digestivekeksejä

100g voita

purkillinen kondensoitua maitoa (keitetty kolmisen tuntia)

1 purkki Piltti -aprikoosisosetta

1dl kermaa vaahdotettuna

1 liivatelehti

1 prk säilykeaprikooseja viipaloituna

- keitellään kondensoitua maitoa vedessä kattilassa miedolla lämmöllä omassa purkissaan 2½-3h

- Murskataan keksit ja sekoitetaan ne sulatetun voin kanssa tasaiseksi massaksi

- taputellaan keksi-voimassa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi, tiiviiksi kerrokseksi

- vatkataan kerma paksuksi vaahdoksi ja sekoitetaan aprikoosisose siihen

- sekoitetaan kermavaahto-aprikoosiseokseen tilkkaan kuumaa vettä liuotettu liivatelehti

- levitetään toffee keksipohjan päälle tasaisesti

- levitetään kermavaahtoseos toffeen päälle

- asetellaan koristeeksi aprikoosiviipaleita maun mukaan. Itse vuorasin koko kakun niillä:

- Ja annetaan maustua ja hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti. Jos jättää seuraavaan päivään, kannattaa varautua toffeen "löystymiseen".

Tarviiko edes kertoa, kuinka hyvää tuli? Ei sanat riitä ylistämään tätä!

Hintaa tälle unelmalle tulee semmoinen 7-8 euroa. Ja laskeskelin, että periaatteessa pitäisi 10:lle riittää tästä siivu.